Diary Diet

Haiyohhhh~ Giler 2 tahun tak berupdate diet aku. Huahuahua * gelak jahat!So, semalam dapat seru untuk re-induction untuk ke 8ribu kali.

Masalah haku: 
  • Dagu berlapis
  • Lengan sasa macam jantan koooo
  • Peha drumstick
  • Perut macam pompuan peknen 3 bulan :'(
Berat terkini : 77.7 kg. Timbang pagi2 selepas buang air kecil and tak berpakaian.
Berat idaman : 60kg
Target : Buang lemak tepu sebanyak 17kg!! Omaigadddd..

Day 1: 28/09/2015( Isnin)

Breakfast:

Bangun kul 6 pagi nak siapkan bekal ke opis.

Ayam drumstick 2 ketul
Sosej :2 btg
Telur  2 bijik
Salad 1/4 cup jer..
Green Tea
Air kosong aku rasa tak cukup 3 Liter utk hari ni.

Lunch pun amik menu sama  aje. Masa skalik harung gitew. Sebelum pi kerja aku amik Collagen+ESP segelas.
Kul 11pg dah rasa lapar giler.

Kul 4.30 - bleh lah member nak banjer eskem Magnum Gold ngan air setabak! Kantoi wehhhhhh!
Kul 7.44 mlm. Dah sampai rumah. Laki aku rebut hotdog satu plastik. Aduiiii..besok nak bawak bekal hapeeeee. Ni semer Adam punya pasal. Sejak bila ntah pandai makan hotdog!!



4 june 2013.

Haaa..amik ko! Siap buat page nak citer pasal diet aku. Takmo share dengan entry lain. Kang campur aduk makcik gak yang poning.

Alkisah berat badan aku dan naik sejak berbulan-bulan aku buat tak reti aje. Makan selagi mahu. Ikut sangat napsu tu yer..Sedar badan dah naik bila suar jean beli masa lepas pantang dah takleh nak kancing. Uwaaaaaa! Sedih sangat kita. Dah kena beli suar jean baru. Malas btol!!

Berat sekarang naik 10 kilo lebih. Diet selalu lah ke laut. Malas sangat nak diet kan. Sehari diet sehari tak. Abih camno? 

1 Jun aritu join Diet Nak Raya organise by Kak Zel .

Berat terkini : 73.3kg timbang 1 june
Berat Idamang : 60kg
Total : 13.3kg!!! ko mampu??

Apa-apa pun itu cuba target aje. Tak capai 60kg pun takpe janji ada jugak turun. Cross finger!

Persiapan nak diet aku.

  1.   Install Calorie Counter kat Note. - Lepas ni kena selalu monitor apa yang aku makan sehari.
  2.   Buat senaman Kickboxing 45 min- Patutnya 45 min tapi aku buat dalam 5 minit je kot. Lupa amik time so agak-agak aje. Berpeluh. Best!!. Download dan save dalam Note.
  3.  Google semua list makanan yang berkalori tinggi. Makanan favorite aku dalam list.           Sangat tinggi / Very high (> 600 kcal)Nasi goreng (dengan telur, ayam dan sayur) /
    Fried rice (with egg, chicken and vegetable)