Sunday, November 15, 2015

Selekeh ke?


Biasa memang setiap hari Jumaat opis aku dibenarkan pakai casual jer. Dan selalunya aku pakai jeans ngan tshirt lah. Kasut pun pakai selipar pink aje, Kalau Kak Bedah nampak selipar pink aku tuh memang selalu  kena kutuk kaw kaw punye. Tapi standard aku lah...buat muka seposen and pakai lagi dan lagi . Haha. 

Aku lebih suka mementingkan keselesaan dari imej cantik nih. Yelah, kau duduk kat opis dari pagi sampai petang. Pastu dengan kasut tumit tinggi dengan baju yang ngan-ngan aje. Nak solat pun payah kot!. Even, aku jarang sangat pakai mekap. Sebab lepas solat malas nak put on balik. 

Sekali kawan tegur aku muka nampak pucat dan lesu, sekali lah aku mekap. Pastu malas dah. Dan begitulah seterusnya.~. 

Jumaat baru ni pulak, aku palas nak pakai jeans. Jadi, tukar pakai skirt kembang biru gelap ngan t shirt baggy labuh sampai punggung. Pada aku memang selesa dan menutup segala yang aku nak tutup. 

Waktu lunch, macam biasa kuar lunch dengan geng opis, Kak Zam tegur skirt aku tuh. Aku tahu hari tu aku agak selekeh tapi tulah..bila dah ditegur rasa macam seganlah pulak. Huhu

Nama je keje bank tapi penampilan macam kerja tukang cuci. Macam makcik kot! Haha. Aku tak sentap pun bu\ila kena tegur tapi bila pikir2 balik bagus juga teguran tuh. Geng haku semer jenis yang dress up nicely. Banyak-banyak tui memang haku paling selekah. Ngan tak mekap nyer..ngan pakai kasut rata nya, Even Kak Zam yang umur 40an tu pun dok pakai high heel pi opis. 

Pasni, kena kemas lah sket. Aku bukan apa, Badan pun dah makin tembam jadi rasa rendah diri pulak nak melawa, Padahal dulu bukan main, kasut dan baju cari sama warna dengan baju, Sekarang cuma ada sandal kaler hitan dan cokelat supaya senang maching. 

Aku kan keje bank. Rasanya perlu kot tukar imej. Barulah orang respek as a bank officer . Ye dak!!





Lots Of Love,

No comments:

Post a Comment