Wednesday, May 1, 2013

Labour Day

 

Salam u ols..

Haih, lama tak membebel kat blog ni kan? Huhu. Hari ni cuti Labour Day. Ekceli aku dari semalam dah amik cuti 2 hari. Makanya besok juga masih dlm mode cuti. Kunun nak habiskan cuti yang berlambak sekali gus nak rehatkan minda dan fizikal sebelum kena cover Abg Syam yg block leave 2 minggu. Perghh~

Takde buat apa pun. Berkurung je dalam rumah. Anak2 tetap hantar umah BS. I want to spend ME time! Hehe. Dah lama tak update belog ada juga citer2 yg ketinggalan.

  • Ainna dah masuk setahun 26 April lepas. Takde buat sambutan pun. Aku just beli kek kecil kat Econsave. Adam yang pilih and…nasib baik kek tuh sangat sedap. Sponge cake katanya. Lembut dan sedap. Berbeza dengan kek yg aku beli di kedai kek yang lebih besar. Keras dan tak sedap. Takde hadiah pun nak beli. Sebenarnya tak tahu nak beli apa untuk Ainna tapi sekarang macam terpikir nak beli emas utk Ainna. Sekarang kan emas tengah murah. ^^
  • Adam pulak…ermmm entahlah! Nakal yang amat. Tak larat nak layan. Aku penah terbaca artikel katanya sikap anak tuh sebenarnya refleksi diri kita sendiri. Bila aku amati sikap Adam, memang ada benarnya. Sekarang ni aku tak tahu macam mana nak betulkan kesilapan aku. Aku tahu kalau aku tak buat dari sekarang, susah aku nak lentur balik. Banyak juga bad word yang aku tak suka dengar. Bukan dari aku tapi dia belajar di rumah BS. Uwaaa..Dahlah aku kurang sikap penyabar. Sighh..I need help!

Stop now. Nak gugel cara didik anak! Huhu

No comments:

Post a Comment