Wednesday, March 13, 2013

Ainna Najihah MileStone

 

Salam.

Baru terhegeh-hegeh nak buat milestone Ainna Najihah. Kui kui kui. Sila tampar daku!! Jap erkk, letak gambar beliau supaya lebih entry ni lebih bermakna. Winking smile

852153_10151431574492290_268617075_o 855694_10151431623592290_1770929603_o

1> Rupa paras dah makin dekat dengan Adam. Buktinya ramai tegur kata macam muka Adam. Ye, ye aku tahu! Sebab masa peknenkan Ainna dulu aku selalu sebut biar muka sama macam abang dia. Jangan macam ibu ngan abah sebab kami tak comeyyy!

2> Sudah laju merangkak dan sedang belajar meniti. Harap2 sebelum setahun dah pandai berjalan.

3>Gigi atas nak jadi 4 batang. 2 biji bawah. Hari tu depan sebab lagi 2 nak tumbuh.

4> Kuat sangat menjerit. Betul cakaplah member aku yang ada anak pompuan. Girl2 memang suka jerit tau!! Tensen!

5>Langsung taknak berenggang ngan aku. Susah betul nak makan, berak, masak dan sebagainya bila ber-3 dirumah  tanpa abah! Kekadang aku biar je nangis jap sementara aku makan, berak, kencing. Dah macam2 kaedah aku cuba. Penah dukung guna kain macam indon tuh sambil masak! Tapiiii..sakit bahu! uhuk uhuk. Penah letak atas baby chair letak kat dapur so that dia nampak aku. Tapi, sekejap ajeee. Uhuk uhuk. Dapur kan panas. mana budak2 selesa.

6> Rambut taknak panjang2. In positive side, bagus sebab takdelah dia kepanasan. Negative side, member dok ingat Ainna budak lelaki! Crying face. Hari-hari dok bagi pakai baju pinky.

7> Makan? Kuat sangat!! aku je yang malas nak bagi. Suh abah buat. Masak nasi lembik pastu blend. Biskut Jacobs pun dia suka. Kalau aku taknak bagi dia nangis, bagi aje dia pegang biskut . Makanlah sendrik nakkk!

8> Yang ini baru aje aku observe. Pandai layan main sorang2. sambil mulut aaa..aaa..aaa. Ntah hape dia cakap. Haha

9> Last but not least, she is now 10 months oredi.

No comments:

Post a Comment