Wednesday, March 13, 2013

Adam Nuqman Milestone

 

Nexttt…Adam Nuqman pulak. He is now 3 year old. Tahun depan dah nak sekolah. Tapi manja dia sangat memeningkan kepala.

854630_10151431692182290_2118632125_o

Nape aku kata pening kepala? Ko bayangkan lah. Ainna kaco dia main Ipad dia yang dok melalak marahkan Ainna. Ainna cool aje.

Pastu, selalu cemburu dengan adik. Adik dukung dia pun nak dukung. Adik ambik gambar dia pun sibuk nak ambil gambar sekali. Macam aku ada anak kembar pulakkk! Nasib baik kalau sakit, tak serentak. Huhu.

Adam dah pandai beza kiri kanan. Bilangan 1 dan 2. Otak dia cerdas sangat. Aku tunjuk sekali aje kat ipad dia dah bole buat. Tak macam aku. Lembssss sket. Plan asal memang nak sekolahkan awal tapiii tak jadi. Tahun depan aje. Bagi dia main puas2 dulu. Lagipun, aku tak ready lagii…

Suka sangat makan Maggi. Baru2 ni aku ajar makan mee goreng instead of Maggi. Tapi kena pedas. Suka makan pedas. Aku risau perut dia tak tahan.

Air suka yang masam-masam. Air oren, air gas. ish ishs  . Abah dia ajar.

Bole tahan jugak bab menyemat nih. Baju kemeja pi panggil baju marah? Apakah? Pelik kan?Ada baju feveret. TShirt kaler ungu gambar basikal mak sedara bagi.

At 3 years old. dah free diapers. Alhamdullilah! Senang nak ajar Adam ni. Tapi degil sket! Ikut peel sapa ntah!

No comments:

Post a Comment