Saturday, January 5, 2013

Gosip Opis 2

 

Assalam..

index

Well semalam Boss Hanif buat Unit Meeting sebelah petang. Before this during daily huddles dia ada mention Meeting ni akan berkisar tentang objektif , target atau plan untuk tahun 2013. Personally, I was eager to attend this meeting. Sebab aku nak tahu apa yang Boss Hanif plan untuk unit kami untuk tahun ni dan apa yang dia expected with us.

Sharp 5 o’clock , Boss Hanif dah standby kat bilik meeting while aku dan keleg lain masih terkial-kial nak habiskan kerja . Actually, as for me, I already done my work earlier just to attend the meeting but suddenly my Boss Hanif ask sumthing last minute so I had to rushing there. Huhu. Unfortunately, it wasn’t done pun !

So, menyedari diri sudah lewat 10 minit for meeting and I know our meeting room agak kecil untuk memuatkan seramai 16 staff-1 MC on that day. Maka , cepat2 ke meeting room takut kena berdiri. Terukkk..

First issue was interesting, it is about our R&R activities. Must nominate our own chief, secretary dan financial controller. And of course, Syamsul was selected as Chief even he is not in the meeting room at that time. Lambat sebab nak habiskan keje. Lepas diberitahu tentang decision dia seems agak upset sebab dulu dia dah penah tarik diri untuk benda-benda macam ni. Pity him!! Maybe memang patut jawatan itu diberi kepada staff yang baru aja. But, boss hanif had his own reason Winking smile.

Baru nak masuk issue ke dua…tetiba HEAD Zaliman comes in. Aku like: what?? Alaaaa..tak best!” Hahaha. Terus keadaan masa tu jadi akward dan aku memang tak selesa bila meting sekali dengan HEAD nih. Macam tak privacy. Poyo ke erkk? Tak tahu betul ke tidak apa yang aku rasa tapi that what I feel.

So, end up I don’t get what im expected in the meeting yesterday. Booo..maybe next time!

No comments:

Post a Comment