Friday, June 15, 2012

Krisis Babysitter

SALAM

Lebih kurang seminggu lagi nak start keje. Semalam dapat SMS dari jiran offer nak babysit budak-budak nih. Hari tuh memang ada hint beliau sebab babysitter sekarang nih caj mahal. !

Masalahnya, tahu ke beliau handle stok EBM? Biasanya beliau hantar sendri anak-anak nya ke sekolah jadi…kalau ada Ainna takkan nak di bawak skali? Pastu, aku sangat kesian kan Adam sebab bila anak-anak beliau ke sekolah Adam dah takde kawan nak main. :(

Kalau babysitter sekarang pulak, memanglah mahal tapi…dah experienced handle EBM, pandai dengan budak2 dan kat situ Adam ada ramai kawan.!

Abahnya suka aje kalau hantar kat jiran sebab tak perlu bawak anak-anak naik kereta. Turun aje setingkat. Apa-apa hal pun senang……

Haih! nak dekat habis cuti bersalin ada aje masalah timbul nih. Adam dulu pun ada masalah ngan babysitter jugak. Bertukar sampai 2-3 kali. Penat wooo!! Blum campur stress lagi.

Risau macam mana Adam nak adapt dengan babysitter baru nanti. Huhuhuhu..Rasa nak hantar taska aje tapiiii..kat sini mana ada taska bukak seawal 7 pg kot!! .

4 comments:

  1. Pikir2 dan cari2 dulu baru buat keputusan tu!

    ReplyDelete
  2. babysister sekarang memang mahal...tue yg berenti kerja...jaga anak sendiri huhuhu

    ReplyDelete
  3. pening jugak pk mslh ni kan...

    moga semuanya ok..

    ReplyDelete