Thursday, June 7, 2012

Apa persiapan raya tahun ni??

Ermm..termenung sekejap berpikir tentang persiapan raya tahun ini. Sepatutnya ada baby baru barangkali kita patut rasa teruja kan? But, its not! and I wonder why..:(

Sekarang bulan June, bermakna lebih kurang 2 bulan lagi tibalah Hari Raya Puasa. Insya Allah , by that time Ainna will be 3 months already. Ermm..3 month dah kena beli baju raya ke?. Kita suka budak perempuan pakai baju kurung tapii..3 bulan masih terlalu kecil bukan?. Kalau nak pakai pun mungkin sekejap aje sebab baju kurung mungkin agak merimaskan bayi.

Tahun ni pula kami merancang untuk tidak mengambil cuti raya. Bermakna sambut raya cuma 2 hari aje. Rasa serik dengan kejadian raya haji tahun lepas. !! Ermm..takpelah, raya tahun ni ala kadar aje memandangkan budget banyak habis pada Ainna dan breastfeeding item.

Antara perkara yang kita sedang pikirkan,

  • Baju raya ; Guna semula baju masa wedding Angah yg tak sempat sy pki. Warna biru laut tapi..baju abah, adam dan ainna blum ada lagi. Takkan kita sorang pki baju baru kan?
  • Kuih raya – Biasanya tak penah habis pun. Tahun ni maybe beli kerepek ngan kek aje.
  • Langsir Raya – Dah siap kaler merah. Pestime buat langsir. Punyalah banyak duit habis. Huhu
  • Duit raya – Biasanya takder budget tapi last minit terpaksa juga sediakan untuk anak-anak sedara dan parents.

Erm…so far itu aje yang terpikir sekrang. Otak tengah buntu pikirkan budget untuk raya. Uwaaaa…

 

1 comment:

  1. kalau bab baju raya, thn ni sy beli siap je lah..sbb xtau time raya tu perut dah besar mana.. hihi

    ReplyDelete