Thursday, March 29, 2012

Why i wanna resign my job?

Salam, 

Pejam celik dah masuk hari ke 30 aku holiday di hospital. Alah bisa tegal biasa beb!! Last scan baby on 28/3, doc kata PP aku dah turun jadi type 2. Alhamdullilah, tapi masih kena tahan lagi. Takleh balik umah. Huhu.

Berat baby dah jadi 2.7 kg on 34 weeks. HB aku turun sket from 10.1 jadi 9.6. Tapi, doc tak cakap apa so aku rasa its okay.

2 bulan kat spital nih aku banyak jugak berfikir. Salah satu pasal aku nak berhenti kerja. Banyak kali pikir nih. Aku nak list sebab-sebab yang buat aku rasa nak berhenti keje. Mana tahu kalau boss aku tanya aku leh listdown satu2 bagi kat dia.

  • Aku frust sebab pertama kali aku tak diberi bonus sepanjang aku menghambakan diri (  5 tahun) di syarikat ini. Dan aku tak boleh terima alasan yang diberi oleh majikan. :(
  • Bila aku frust aku dah jadi demotivated dah. Err..related ke ngan sebab di atas?Senang cakap dah tawar hati.
  • Aku plan nak fully breastfeed baby aku and i dont think my company support breastfeeding moms. No breastfeeding rooms and waktu keje yang sangat tight. Im afraid i could failed in my mission. 
  • Currently time aku kat luar from 7am to 7pm. Bila aku ada masa untuk anak-anak aku wehh? Aku nak waktu keje yang lebih fleksibel dan bleh balik awal.
  • 5 years in the same company maybe sudah tiba masa untuk aku cari yang lebih baik. Our life suppose to be better than before right?Time to move on and change. 
Ok siap list aku nak benti keje. Satu2nya perkara yang bleh buat aku stay kat company ni is double salary. HAHAHA. Jangan harap jahhh...

Lots Of Love,

No comments:

Post a Comment