Monday, April 4, 2011

.Misi Possible Suelynnda.

Owh, saya nak cerita tentang misi terbaru. Sudah lama nak tulis dalam blog tapi selalu tiada masa. Ermm~

Sekarang ni tengah usaha nak kuruskan berat badan. Berat sekarang ( timbang pagi tadi) adalah 68.3kg. Nak turunkan pada 60kg iaitu berat sebelum peknen. Dalam 8 kilo jugaklah kan?

Saya pilih diet low carb @ Atkins diet. Pilih diet jenis ini sebab I loves chicken so much!!. And then, diet ni ada phase –phase tertentu yang kita kena ikut jadi tak lah rasa boring . Nak cerita banyak-banyak, malas nak type. Refer kat blog Zul nih )(taknakgemuk.com) Banyak giler info menarik pasal Atkins Diet.

Okeh, mari lihat apa saya makan.

DAY ONE:

Bekfes :

  • Air masak 500ml
  • Teh hijau
  • telur dadar satu biji+peparu goreng kicap+timun 3 ketul

Lunch:

  • Sup daging
  • telur bistik
  • air masak secawan

Lunch kat luar opis dengan geng .

Dinner:

  • Telur goreng 2 ketul
  • Kari kaki ayam ( bungkus)
  • air masak

Hari pertama biasanya memang akan rasa sakit kepala sebab ketosis sedang berlaku.lSebelum makan pula dah telan spriluna nak ganti khasiat lain yang hilang tuh. So, harap-harap diet kali ini dapat bertahan lama lah.

No comments:

Post a Comment