Friday, November 19, 2010

Adam dan penghisap darah.

Hari Raya Adha ni aku dan hubby amik cuti lama. Cuti 2 hari yang sudah lama dinanti.Yeah! Hubby pun turut bercuti lama.

Raya pertama di Gombak  sahaja.Raya kedua terus shoot ke Sekinchan. Bawak sekali kakak ipar dan anak-anaknya. Kat kampung biasalah banyak nyamuk.Lagi-lagi musim hujan ni. Makin seronok ler nyamuk-nyamuk ni hisap darah kan..?.

Sebelum sampai Sekinchan, kami singgah dulu Farmasi dekat area  Bukit Bendera nun. Niat nak cari krim untuk sapu tapi chinese lady yang jual tuh kata takut ada allergic pada kulit. Makanya kami beli yang berpelekat punya. Pestime dapat tahu ada benda nih dari blog Mommy Qastalani ler.Suka baca blog dia skang.Baru sambut hari jadi kot.Tak sangka pulak beliau baru 20an. Cara penulisan sangat matang.That’s why aku suka baca semua entry beliau nih.Hee..

Ok,back to beginning.

Harga dia aku tak ingat pula sebab hubby yang beli. Dalam satu kotak ada 10 keping aje. Haa..nampak tak yang kaler biru tuh?. Lekat aje pada baju.Boleh tahan hingga 12 jam. Ada bau serai wangi auw..

131

130

Dah pakai nih meraung lah si nyamuk-nyamuk nak hisap darah lagi. Sapa suh hisap darah Adam kan? Adam skang dah ada protection lah..Dan bangun pagi esoknya dengan girang boleh main di tepi sawah.Dah takde nyamuk nak gigit. Dah tak merengek-rengek tak tentu pasal lagi.Yehh..Adam, bagi peace sikit!!

145

No comments:

Post a Comment