Saturday, August 14, 2010

Ramadhan sudah tiba.

Salam u olsssss,

Gulp, pose dah masuk hari ke -4, ko baru nak terhegeh-hegeh update. Mende ntah!!

Sabar-sabar, banyak nak citer nih. Nak setat dari mana nih?

ehsan by google
Sepatutnya aku dah update dari first day pose lagi tapi...nak buek camno.?Boleh lak tetiba je kena selesema. Jadinya, first pose tuh aku MC ler!!. Dahtuh, petang tuh kena sakit kepala yang agak hebat jugak! Rasa nak pecah kepala. Nak telan panadol tak boleh sebab pose kan? Jadinya terpaksa tahan samapi waktu berbuka.Itupun lg 4-5 minit nak berbuka aku muntah .Air aje yang kuar.Huhu. Nak berbuka pun dah takder selera.Aku minum air terus telan activefast aje. Rilek jap kat sofa and then baruuuuuuuuuuuu bukak pose. Jadi di pendekkan cerita nak jugak wish Selamat Berpose kepada rakyat jelata sekalian. Heee...


Pastu kan, kan, aritu kan aku ada citer pasal nak beli microwave!! Hee..akhirnya kini pasti!! [ berkumandang lak lagu Anita Sarawak] aku dah dapat Microwave tuh.Caner rupanya!! Tuh! cer usha bawah tuh. Cun ke idak??

microwave samsung aku baru beli

Hik hik hik, cun kann?kan?kan? Setakat ini pakai masa nak masak bubur Adam ngan panaskan lauk sahur aje. Aku tak ler reti lagi nak pakai benda alah nih untuk masak! Buku manual nyer pun baru selak-selak jer. Tengoklah besok ke, tomorrow ke, tulat ke aku usha lerr!! Insya Allah!!Ha..inilah persedian Ramadhan aku.

Selain itu!! eiii ,ada lagi yang tak habis cakap ni. Selain itu, sempena bulan baik bulan mulia ini, aku juga mem'planning' nak kuruskan badan. U see, before ramadhan berat aku 70.1 kg , masuk pose ke 2 berat aku menjunam ke angka 67.2kg!Perghh, ini tak diet yer puan-puan.Berkemungkinan sebab demam ari tuh nih.Nak kena panggil semangat zaman aku balik. Nak diet nih bukan senang dik oiiii..banyak rintangan dan dugaannye. ON THE MARK,GET SET, GO!!!! Pang!!!....

P/S: Tetiba terflash back zaman aku jadi pelari pecut sekolah dulu.ngeeee

Lots Of Love,

No comments:

Post a Comment