Sunday, August 8, 2010

Persiapan Bulan Ramadhan.

Salam U olls,

Lagi 2 hari nak masuk bulan ramadhan. Semua dah ganti pose ke? Aku dah ganti awal-awal dah.Alhamdullilah,sempat jugak aku ganti semua.

Apa pulak persiapan sempena bulan pose nih weh? Dahlah bulan pose aku takleh balik awal.Huhu!! Hubby dapat balik awal setengah jam.Aku lak maintan pukul 6 ptg.Ini yang malas nak keje nih. Bila ntah bole bersara.

Biasanya klu balik kol 6 ptg, kiteorang akan sampai umah kol 7 ptg camtuh. Waktu berbuka lak, around kol 7.30 ptg ,bermakna ada masa setengah jam aje nak memasak. Aduuhh..sempat ke? Takkan hari-hari nak berkejar mcm tuh kan? Takkan lak hari-hari aku nak tapau dari bazar ramadhan lak! Buhsan ahh!!

Pikir-punya pikir, aku dah find satu solution terbaik wokkk!! Aku rasa cam nak kena beli M.I.C.R.O.W.A.V.E !! Microwave!! Yes! yes!

 ehsan dr google

Pandai sungguh aku kan?Bernas kan ide aku nih? Aku nih kalau bab menghabiskan duit memang paling mantops..MUAHAHAHA

Sessi memujuk hubby pun dah settle.Beliau setuju aje dengan cara aku.Aku kan pandai memujuk! asik  puji diri jee..dah tuh mmg betul per!!

So, petang nih baru nak pi usha microwave. Tapi, dah beli nnti nak letak mana errk? Umah aku takde kabiner dapur lagi. HAA!! Pi IKEA jap usha kabinet pinggan mangkuk jap.Pinggan mangkuk hadiah kawen pun masih dalam stor lagi.Niat di hati , raya nih bolehlah menunjuk pinggan mangkuk MENANG tuh..wahahaha!!


Lots Of Love,

1 comment: