Tuesday, August 3, 2010

+ My Dream Job

Salam u olss,

Ingat tak masa kita sekolah rendah cikgu sekolah selalu tanya tentang cita-cita?.Derang suh kita beri 3 jenis cita-cita.Ingat tak? ingat tak? Aku pun ingat sikit-sikit aje. Rasa-rasa nye, yang pertama aku jawab Pramugari ( dulu ske melawooo..!!), kedua, Cikgu dan yang ketiga Doktor. Nombor dua dan tiga tuh aku jawab tipu jeee..

Tapi itu dulu, masa kita tak reti pikir lagi.Masih mentah!!

Skang nih setelah bergelumang dengan dunia pekerjaan selama 2-5 tahun, aku dah tahu apa yang paling aku nak skalik.

Pertama, aku nak kerja yang banyak melancong.Selalu jalan-jalan ke sana sini.Tengok tempat orang.Aduihh..syioknyerr!

Kedua, nak kerja yang takder orang arah. Maknanya takde bos atau staff.Semua kerja sama-sama sebagai satu pasukan. Kau boleh kutuk bos, bos boleh kutuk ko.

Ketiga,gaji yang giler lumayan.!! Yang ini, of course semua nak kann? Ye, aku nak gaji yang besau punye supaya aku dapat senangkan mama dan papa aku. Dapat beli macam-macam dan dah tak risau pasal hutang lagi.

Itulah aje yang aku nak. Tempat ko keje ada benda-benda macam nih.Kalau ade aku nak pass resume aku kat kome.Boleh idak? Heee~~


     ini tempat keje aku skang. Bukan dream job aku.Tapi, sonok keje kat sini pasal ramai yang boleh layan kepala giler!!


                      Yang pakai baju melayu kuning tuh lah boss aku dari dulu sampai skang.Handsome tak? Dulu aku crh jugak kat dia nih.Shhh..dulu dia blum jadi boss aku lagilah.



Tetapi, sebenar-benarnya aku dah jumpa pun my dream job tuh.Cumanya, aku belum ada masa nak merealisasikan cita-cita aku.Sikit masa lagi kot.Insya ALLAH!! Amin~~


Lots Of Love,

No comments:

Post a Comment