Tuesday, October 13, 2009

Abah Adam

Masa lunch tadi sembang ngan kengkawan seibu anak soang!! haha!! cewaahh!! baru terasa diri dah tua iye dakk!!

Nak stori nih, masa lunch tadi ader arr soang kakak dok bercerita kisah rumahtangga dia.Dia pun baru je dpat baby girl. Aku rasa dah 3 bulan lebih kot!!

Dia citer dia selalu kepenatan sebab husband dia kurang membantu dia di rumah. Contohnye, makan tak kemas, cawan tak basuh, baju kasi sepah merata-rata dan asik sangat dengan Internet!. Derang laki bini satu tempat keje dengan aku. So husband die memang aku kenal pun. Orangnye boleh tahan hensem cam Faizal Hussin. Ermm..bini dia pun cun gak!! Err..apa motif aku citer psal rupa paras derang nih?? Ngee~~

Kiteorg advise arr suh dia diskus dengan laki dia .dia kata dah diskus tapi buatnye sekejap aje.Aku dengar pun macam tak sangka lah kann sebab laki dia nih kalau kat opis bukan main sopan lagi. Memang jenis cakap pun lembut, tak reti kasar2 dengan orang. Tapi org lelaki kan, ko nak kata apa? dah memang dia camtuh sejak kecik!! Dulu duk ngan mak , mak yg tolong kutip baju dan cawan yg bersepah. Bila dah kawen terbawaklah skali peel tuh. Yang kesian kat bini lah sebab bini pun keje kan.Balik umah, mana nak masak lagi, nak jaga baby lagi ,nak kemas rumah, nak basuh baju nak menyusu anak lagi..pergghh!! maunya tak penat!! Lagi-lagi keje kat tempat aku yang dari 9 -6 pm memang non stop except lunch hour lahh..

Masa dia citer tuh aku tingat lak kat laki aku. Nak tahu nape? Bukannnn..bukan sebab laki aku pun sama peel dengan laki dia tapi sebab laki aku jauuuuuh beza dengan laki dia.

Masa nih aku bersyukur sangat bersuamikan Abdullah Abd Shukur nih!! Memang totally manjakan aku habis.Mana taknya, lepas dia balik keje, dia amik aku kat opis, then amik Adam kat umah pengasuh. Sampai umah , dia akan angkat baju yg dah dijemur. (Baju2 nih tak perlu dilipat sebab pki hanger terus gantung jer..) aku just lipat baju Adam jer!! Then , dia akan masak makan malam, lepas siap dia mandi then dia amik giliran jaga Adam jap suh aku makan dulu then mandi. Masa aku makan dan mandi nih biasanya dia akan tukarkan lampin Adam ke, bagi Adam susu or tidokan Adam!! Aku lak lepas mandi dan makan semer, kalau tgk Adam dah tido aku main lah FACEBOOK or layan Internet. Hee!!Pastu dia akan jemur kain yg dia basuh tadi..

Haa..laki aku sangat2 ringan tulang kan!! Kekadang tuh terpikir camnelah aku yang jahat dapat laki yang baik camne..Dah jodoh kan!! Aku bahagia dan bersyukur pasa Tuhan. Selama aku kawen dengan dia ,aku tak penah penat pasal keje rumah!! Makin menjadi2 lak malas aku tapi kekadang tuh rasa bersalah gak!! Yelah aku kan isteri.Semer tuh tanggungjawab isteri. Bukan aku takmo buat semer tuh tapi laki aku memang takmo bagii..aku nak buat camno???

Haaa..inilah rupa hubby saya!! Comey dak!! Hehe!! aku jer lah nampak dia comeyyy..org len tak nampakk...


No comments:

Post a Comment