Saturday, September 5, 2009

Adam kena selesema dan batuk berkahak.

Ekceli adam kena selesema start minggu lepas dah tapi aku tak sempat nak citer kat sini. Mulanya hari senin masa tuh Merdeka .Kitaorg tak gie memana duk umah aje. Aku pun silap sbb aku tak pki kan Adam stoking.Kununnya nak bagi kaki dan tgn dia merasa. Skali mlm tuh dia kena selesema .Mera gak lah aku jaga adam smpi tak tido sepanjang malam.Huuu...



Ari Selasa mlm bawak adam gie klinik. Doktor klinik yg kiteorg pegi nih mcm lgsung tak pandai..ader ke termometer dia pun pki kertas ajer.Itu aku pun ada!! Bongok betul!!.Then dia cuma bagi ubat selesema, batuk ngan antibiotik kat adam.


Balik dr klinik aku ajak abang pegi farmasi nak beli penyedut hingus untuk adam.Kesian sgt tgk dia susah nk bernafas.


Abah dia lah yg tukang sedut hingus si adam nih.Kekadang asik sgt dia sedut hingus adam smpi adam mengamuk.Apalah abah ni kan Adam!!

Pastu di sebabkan adam susah nak tido aku cuba tido kan dia secara meniarap.*Jangan tiru aksi ini di rumah. HAHA!!tapi aku bagi dia tido camni sekejap aje, bila dia dah lena aku telentang kan semula.

dan hari nih Alhamdulliah selesema dah kurang cuma hingus masih ader sket2.yg penting tido pun dah okay!! dah tak kaco ibu mlm2 kan..heee


1 comment:

  1. baby memang meragam kalau sedut guna pump tu.. masa awal-awal memang guna bende tu.. tapi sekarang ni.. sedut aje pakai mulut, lagi cepat dan baby kadang-kadang tak sedar pun hidung dia kena sedut.. sounds gross but itulah.. ehehehe

    ReplyDelete