Tuesday, June 16, 2009

NeW MoMmY..;)

Adam dah berumur 21 hari ini.bermakna aku dah hampir 3 minggu berpantang di kampung. bila lah nak balik umah nih. isk..isk..isk! sian kat suami kena ulang alik dari KL ke Kuala Selangor tiap hari tapi....apakan daya aku dan Adam takmo ditinggalkan di kampung..huuuuhu.

ada sorang kawan aku penah cakap camni kat aku bila dia tya perasaan aku bergelar seorang ibu. aku jawablah ape yang patut kan tapi aku tak berapa or kurang suka bila dia kata camnih " haaa...baru ko tahu apa yang aku rasa..!!" toing!!!

pada aku kan, biar sepenat mana pun kita menjaga anak tapi at least we having fun!! and yes, im having fun taking care of my baby. Memang rasa penat apatah lagi aku skang tengah berpantang jadi banyak benda yang aku susah nak buat sebab sakit luka bedah masih terasa lagi.kekadang tuh rasa hampir nak GIVE UP tapi aku belajar bersabar. (walhal aku dulu memang manusia yang paling kurang sabar skali..)

skang nih, memang agak SUKAR nak menjaga Adam. Tidur dia kerap terjaga. aku tak tahu kenapa?? sebab panas ke? sebab kena geget nyamuk ke?sebab lapar ke? memang BINGUNG jugaklah .

Adam dah pandai MERAGAM kalau nak tido. bagi dia susu pun dia takmo.bila dia nangis mcm nak tercabut anak tekak dia.bingung betul!! Time yang selalu dia meraham tuh dalam kul 7.00 malam mpi 8.30 mlm. aku agak lah sebab cuaca panas. maklumlah skang nih memang CUACA dunia tengah menggelegak!! kalau tengah malam , Alhamdullillah, so far belum lagi nangis kuat-kuat tuh.Mebi sebab cuaca masa tuh dah sejuk sket.

Itu masalah Adam, masalah ibu dia plak. apa lagi kalau bukan NGANTOKSSS!!! dahLAH siang mak mentua aku tak bagi aku tido, malam pulak kena BERJAGA,sengal aku dibuatnya!! tapi aku totap SABARRR!!

WAAAAA...AKU NAK BALIK UMAH AKUUUU...


No comments:

Post a Comment